Π. Καμμένος: Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 19:02
UPD:19:13
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει λόγο για εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης από μερίδα των εταίρων-δανειστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα της σύμβασης μπορούν να αλλάξουν, με τους εταίρους να πείθονται για το άστοχο ορισμένων εξ αυτών, αλλά και βάσει των προτάσεων που θα υποβληθούν από την Ελλάδα.

A- A A+

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας και εθνικής ομοψυχίας, δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο «Έθνος» και εκτιμά ότι «n τρίτη συμφωνία είναι ουσιαστικά η έξοδος από τα μνημόνια».

Αν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τηρούν «ως πατριωτικό κίνημα τις θέσεις μας για τα εθνικά θέματα, τη διασφάλιση των παραδοσιακών σχέσεων της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, αλλά παράλληλα και τα ανοίγματα προς την ιδιωτική οικονομία», τονίζει ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους υπενθυμίζει ότι οι ΑΝΕΛ δεν είχαν καμία απώλεια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην ψήφιση της συμφωνίας, γιατί «η συμφωνία σημαίνει έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, ρύθμιση του χρέους, τακτοποίηση των ”κόκκινων” δανείων και ένα μεγάλο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα».

Αναφέρει ότι ανεξαρτήτως της πολιτικής ιδεολογίας, τους ΑΝΕΛ τους ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ «το ότι δεν έχουν συνδιαλλαγές με δημόσιο χρήμα, δεν τους περιέχουν οι δικογραφίες που ”φιλοξενούν” τα άλλα κόμματα, και το όραμα της ενότητας του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει λόγο για εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης από μερίδα των εταίρων-δανειστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα της σύμβασης μπορούν να αλλάξουν, με τους εταίρους να πείθονται για το άστοχο ορισμένων εξ αυτών, αλλά και βάσει των προτάσεων που θα υποβληθούν από την Ελλάδα.

Τονίζει ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας και εθνικής ομοψυχίας, και εκφράζει την πεποίθηση ότι «το συνταγματικά προβλεπόμενο ”μπόνους” των 50 εδρών σε συνδυασμό με την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης και δεν θα χρειαστεί ο κ. Τσίπρας να προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με τον κ. Βενιζέλο, όπως δεν μπορώ με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Πλεύρη. Για το Ποτάμι, θα περίμενα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει μια σαφή δήλωση για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και στα θέματα της Εκκλησίας. Δεν το έχει κάνει ακόμη» προσθέτει.

Κληθείς να εξηγήσει τι ακριβώς είπε για τον κ. Βαρουφάκη απαντά «αυτό που έχω πει για τον Γιάννη Βαρουφάκη είναι ότι γνώριζε πριν από εμάς το σχέδιο Σόιμπλε και ως εξειδικευμένος στις αγορές και, όπως ο ίδιος δήλωσε στην κατάθεσή του εναντίον μου -στη δίκη με τον Αντρίκο Παπανδρέου- στα ειδικά προϊόντα, όπως στα CDS. Αυτό που είπα είναι ότι εκείνοι που είχαν να κερδίσουν από την πτώση της Ελλάδας ήταν n Γερμανία, για να αποφύγει το κύμα των προσφύγων, οι αντίπαλοι της Ελλάδας και κάποια funds που μπορεί να έχουν ποντάρει στην πτώχευση της χώρας».

Αναφορικά με την λίστα Φαλτσιανί, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι πρέπει να αποκαλυφθούν πρώτα τα πολιτικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις δωροδοκίες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ από τα μεν παράνομα χρήματα της λίστας θα πρέπει να απαιτηθεί η είσπραξη των φόρων, από τα δε νόμιμα να επιδιωχθεί ο επαναπατρισμός τους.

«Αλλά για τους πολιτικούς οι οποίοι δωροδοκήθηκαν και διακίνησαν μαύρο χρήμα και μάλιστα δημόσιο χρήμα θα πρέπει να περιμένουμε την απόδοση ποινικών ευθυνών και κατάσχεση των περιουσιών τους» καταλήγει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή