Skip to main content

Super League: Επιστροφή στις νίκες για Ηρακλή, 1-0, τον ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από 4 αγωνιστικές ο Ηρακλής επέστρεψε στις νίκες με το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καυτανζόγλειο» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων, που ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό τους, που ανέβηκε στην επανάληψη αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έφτασε στους 26 βαθμούς και ελπίζει σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια, ενώ ο ΠΑΣ με 24 ουσιαστικά απώλεσε κάθε ελπίδα για την 5η θέση.

Γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ιδιαίτερα σε αυτή των φιλοξενούμενων, παρακολούθησαν στο πρώτο 45λεπτο οι θεατές που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο.

Η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ήταν αυτή που μπήκε με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Το γκολ-πέναλτι του Βέλλιου στο 32΄ (ανατροπή Μπουλούτ από τον Περιστερίδη) έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή, που στο διάστημα του πρώτου μέρους είχε τουλάχιστον άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, Περιστερίδης, δεν επέτρεψαν στον «Γηραιό» να πάρει σκορ… νίκης νωρίτερα.

Οι Γιαννιώτες είχαν δύο καλές στιγές στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με κορυφαία την φάση του 41ου λεπτού μετά το φάουλ του Ίλιτς και την λάθος αντίδραση του Περνίς, αλλά ευτυχώς για τους γηπεδούχους βρέθηκε στην φάση ο Ιντζόγλου κι απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ο ρυθμός του αγωνα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Βέλλιος στο 54΄ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το απευθείας φάουλ του Ακόστα πέρασε ελάχιστα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των παικτών του Πετράκη γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη. Στο 74΄ ο Περνίς έκανε σωτήρια επέμβαση στην προβολή του Μιχαήλ, ενώ στο 77΄ η κεφαλιά του Μανιά από καλή θέση έφυγε άουτ.

Η τελευταία καλή φάση για τους Γιαννιώτες να φτάσουν στην ισοφάριση χάθηκε στο 83΄ με την κεφαλιά του Μιχαήλ να βρίσκει η μπάλα στον Ζιαμπάρη και να περνάει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε οι Ηπειρώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Νικολιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.