Skip to main content

Τόκιο 2020: Κέντρο επισκευής και συντήρησης εξοπλισμού στο χωριό των αθλητών

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών του Τόκιο δημιούργησαν ένα κέντρο επισκευής για προσθετικά άκρα, αναπηρικά αμαξίδια και άλλο εξοπλισμό στο χωριό των αθλητών, ενόψει της έναρξης των Αγώνων την επόμενη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι περίπου 100 άτομα θα παρέχουν υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης στο κέντρο, καθώς και σε 14 χώρους των Αγώνων. Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν αντικατάσταση ελαστικών και επισκευές συγκόλλησης σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η ομάδα εξυπηρέτησης περιλαμβάνει τρεις τεχνικούς από την γερμανική εταιρεία κατασκευής τεχνητών άκρων Ottobock. Ο Χέινριχ Πόποφ, Γερμανός «χρυσός» Παραολυμπιονίκης που συνδέεται με την Ottobock, είπε ότι το κέντρο παρέχει στους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων τεχνική και ψυχική υποστήριξη.

«Οι φιλίες αναπτύσσονται από τη στενή συνεργασία μεταξύ τεχνικών και αθλητών, που εμπνέει θάρρος κατά τη διάρκεια των αγώνων» δήλωσε ο Γερμανός, ο οποίος κατέκτησε χρυσά μετάλλια στα 100μ T42 των ανδρών το 2012 και το Τ42 άλματος εις μήκος των ανδρών το 2016.

Το T42 είναι μια κατάταξη για αθλητές που έχουν ακρωτηριασμό πάνω από το γόνατο ή συγκρίσιμη βλάβη.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες – που θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου – θα περιλαμβάνουν κολύμπι, πινγκ -πονγκ, ξιφασκία με αναπηρικό αμαξίδιο και μπάσκετ. Θα συμμετάσχουν πάνω από 4.000 αθλητές με διάφορες αναπηρίες.

Πηγή: Reuters