Skip to main content

Πόλο: Ελληνικός θρίαμβος στην Ευρωλίγκα Γυναικών

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη διαφήμισαν το ελληνικό γυναικείο πόλο, καθώς οι μεν πρωταθλήτριες Ευρώπης εξασφάλισαν την πρώτη θέση και την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ενώ η άλλη μεγάλη δύναμη του αθλήματος, ο ΝΟΒ, χρειάζεται μόλις ένα βαθμό αύριο, απέναντι στην υποδεέστερη Φλουβιάλ Πορτουένσε, για να περάσει ως δεύτερη από τον ίδιο (3ο) προκριματικό όμιλο.

Ο σύλλογος των νοτίων προαστίων παρά τα προβλήματά του έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στην Πάντοβα στο Πόρτο, όπου φιλοξενήθηκε ο όμιλος, νίκησε την ιταλική ομάδα με 6-5 (Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Διαμαντοπούλου τα γκολ) και λογικά αύριο θα πανηγυρίσει την πρόκριση, μαζί με τις «ερυθρόλευκες» που έχουν ρεπό.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, καθώς είχε ηττηθεί χθες από τον Ολυμπιακό (8-13) στον ελληνικό εμφύλιο και δεν της αρκούσε ούτε η ισοπαλία. Ο ΝΟΒ είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και στο τέλος πήρε μια μεγάλη νίκη, με την Κούβδου να αποκρούει πέναλτι στην τρίτη περίοδο, με το σκορ στο 4-2.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του συντρίβοντας με 20-3 τη διοργανώτρια Φλουβιάλ Πορτουένσε. Οι «ερυθρόλευκες» στην πρώτη περίοδο σκόραραν μόλις δύο γκολ, αλλά στη συνέχεια «έπνιξαν» τις αντιπάλους τους, σκοράροντας τα τέρματά τους με τις Ασημάκη 5, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 3, Έγκενς 3, Ελευθεριάδου 3, Μπιανκόνι, Τετζαλίδου και Έμολο.