Skip to main content

Super League: Όρθιος στη Λιβαδειά ο Πανθρακικός (1-1)

Παλικαρίσιο βαθμό στη Λιβαδειά πήρε ο Πανθρακικός (1-1) από τον Λεβαδειακό, στο δεύτερο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Παρά το γεγονός ότι δέχτηκε γκολ στο 54΄ και έχασε τον Τσιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα από την αυστηρή απόφαση του Σιδηρόπουλου να καταλογίσει πέναλτι στο πέσιμο του Μπεν στην περιοχή, ο Πανθρακικός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση τρία λεπτά πριν το 90΄ και να φύγει από τη Λιβαδειά με τον «χρυσό» βαθμό που του δίνει τι δικαίωμα να ελπίζει στην παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε για 5ο ματς χωρίς νίκη και, πλέον, εξαφανίστηκαν όλες οι ελπίδες που είχε για την 5η θέση. Απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα των φιλοξενούμενων από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο στην φάση που λίγο έλλειψε να κρίνει το ματς, καθώς εκτός του ότι το πέναλτι που υπέδειξε ήταν «τραβηγμένο από τα μαλλιά» στην ίδια φάση άφησε την ομάδα της Κομοτηνής με 10 παίκτες.

Ελέω Αθανασιάδη διατηρήθηκε το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να πραγματοποιεί δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις και να στερεί από τους γηπεδούχους τη δυνατότητα να προηγηθούν.

Στο 31΄ μετά την κεφαλιά του Μπεν ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα και τέσσερα λεπτά έκανε το ίδιο στο σουτ του Μερεμπασβίλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το πρώτο 45λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που από την αρχή έψαξαν το γκολ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με προφανή στόχο να μην χάσουν.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι για την ομάδα της Κομοτηνής έγινε στο 51΄ με το σουτ του Χασομέρη να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπεν από τον Τσιάρα, με τον τελευταίο να βλέπει την 2η κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Η απόφαση του Σιδηρόπουλου ήταν πάρα πολύ αυστηρή, παρ΄ όλα αυτά έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να προηγηθούν με τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 54΄.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 82΄, όταν ο Ιγκορ βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα χωρίς να καταφέρει να τον περάσει για να σκοράρει σε άδεια εστία. Αυτό που δεν κατάφερε, όμως, ο Βραζιλιάνος στράικερ, το πέτυχε στο 87΄ ο Ηλιάδης, ο οποίος με σουτ «έγραψε» το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.