Skip to main content

«Ξεκόλλησε» από τον… πάτο η Λαμία

Πολύ μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στην έδρα της η Λαμία, με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, χάρις στις οποία «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League, όπου βρίσκεται πια η ΑΕΛ!

Οι Φθιώτες με το «τρίποντο» αυτό (δεύτερο στο πρωτάθλημα) ανέβηκε στην 13η θέση και στη ζώνη των μπαράζ και, πλέον, μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πέτυχε ο Καραμάνος, τέρμα που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν από την τελευταία θέση της κατάταξης, ενώ έχουν και δύο αγώνες λιγότερους.

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν πριν την έναρξη του ματς ότι μόνο με νίκη θα μπορούσαν να ελπίζουν. Με το σκεπτικό αυτό μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν από το πρώτο λεπτό την άμυνα της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Κατάφεραν να προηγηθούν πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό όταν από φάουλ του Ντέλετιτς, ο Χουχούμης έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Καραμάνος που καιροφυλαχτούσε, έκανε από κοντά το 1-0.

Η Λαμία συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πλησιάζοντας στο δεύτερο γκολ με τον Τιρόνε στο 26’ (μπλόκαρε ο Βέρχουλστ) και στο 42’ (δεν πρόλαβε το γύρισμα του Ντέλετιτς), την ώρα που ο Απόλλων δεν είχε ούτε… τελική στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Ντέλετιτς έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών (47΄-50΄), με την δεύτερη πιο κλασική στον αγώνα καθώς το σουτ του επιθετικού της Λαμίας τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε κοντά στο 1-1 στο 80’, αλλά η κεφαλιά του Ντάουντα από τη σέντρα του Μαρκ Φερνάντεθ πέρασε άουτ.

Στο 83’ η διπλή προσπάθεια του Μαρκ Φερνάντεθ αποκρούστηκε αρχικά από την άμυνα της Λαμίας κι εν συνεχεία απομάκρυνε ο Επασί, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του ως το τέλος.