Skip to main content

Λουτσέσκου: «Πρόκριση πάση θυσία, δεν μ΄ ενδιαφέρει πως…»

Μόνο η πρόκριση απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο από την Μποέμιανς με 2-1, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ρουμάνος τεχνικός έστειλε το μήνυμά του προς τους παίκτες ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας στις 12/08, ξεκαθαρίζοντας πως το μόνο που τον απασχολεί είναι η πρόκριση και τίποτ΄ άλλο.

Ρωτήθηκε ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», γιατί ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε από τους επιθετικούς των γηπεδούχων κι απάντησε: «Στην αρχή ελέγχαμε το ματς, μπήκαμε με αυτοπεποίθηση, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Το λάθος μας ήταν ότι μπήκαμε σε ένα ματς χωρίς να πιέσουμε σωστά τους πλάγιους μπακ της αντιπάλου μας. Βλέποντας όμως τη γενική εικόνα θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν άδικο γιατί εμείς είχαμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.»

Μετά το ματς, πάντως, αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του ήταν ξεκάθαρο: «Τους είπα ότι δεν με ενδιαφέρει πως θα το κάνουμε και τι θα κάνουμε, θέλω να δω αίμα στα μάτια τους, πρέπει να πάρουμε αυτή τη πρόκριση.

Είμαι απογοητευμένος γιατί ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, προσπαθήσαμε στη συνέχεια να περάσουμε κάποιες μεταβιβάσεις και μας κόστισαν. Δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι το κέρδισαν οι αντίπαλοι μας, αλλά ότι το χάσαμε εμείς γιατί και τα γκολ θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αλλά και να είχαμε σκοράρει.»

Για το αν υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης στην ομάδα, είπε: «Όταν υπάρχει μια ήττα, η κριτική είναι σε υπερθετικό βαθμό όπως και η πίκρα του κόσμου.

Όταν γνωρίζεις πως εσύ είσαι στο πρώτο σου παιχνίδι ενώ ο αντίπαλος έχει βρει έναν καλό ρυθμό και είναι πιο έτοιμος σε φυσική κατάσταση, είναι λογικό να πέφτει η αυτοπεποίθηση σου, όμως θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο την ανακτήσαμε.

Ενδεχομένως να είναι και ένα θέμα προσαρμογής για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο έχουμε ένα καλό σύνολο που μπορεί να ξεπεράσει το όποιο λάθος.»

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε ο Εσίτι για 62 λεπτά σχολίασε: «Δεν ήταν κακός. Επίσης κάποιοι από τους παίκτες δεν ήταν ακόμα έτοιμοι, επομένως η ομάδα που είδατε αποτελούνταν από τους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι.

Ο Κούρτιτς και ο Μπίσεσβαρ ήρθαν πριν από 10 ημέρες. Ο Κάρολ είχε αρρωστήσει και έχασε αρκετές μέρες από την προετοιμασία. Δεν ειμαι σίγουρα ικανοποιημένος αλλά αυτή η ήταν η λογική που επιλέξαμε την αρχική ενδεκάδα.

Από μια άποψη είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν δεν μπορώ να παραβλέψω ότι χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας σε κάποιο διάστημα. Είναι πράγματα που ίσως είναι λογικό να συμβαίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά πιστεύω ότι με πολλή δουλειά θα βελτιωθούμε και θα τα αλλάξουμε.»