Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η ώρα της Άννας Κορακάκη

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της σκοποβολής στο «Τόκιο 2020» και οι πρώτοι προκριματικοί στο σκιτ, για άνδρες και γυναίκες.

Είναι επίσης η σειρά των γυναικών να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο γυναικείο πιστόλι 10 μέτρων από τις 09:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή.

Η «διπλή» Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη θα επιδιώξει να «αναβαθμίσει» το χάλκινο που κατάκτησε στο πιστόλι των 10 μέτρων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η Κορακάκη είχε κάνει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο στους Αγώνες της Βραζιλίας, όπου κέρδισε το χρυσό στο πιστόλι των 25 μέτρων και έγινε ο πρώτος «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ελλάδας από τότε που η χώρα φιλοξένησε τους Αγώνες, το 2004.

Στην προσπάθειά της θα έχει σκληρό ανταγωνισμό από τη σημερινή Νο1 στον κόσμο, Γιασασβίνι Σινγκ Ντέσβαλ από την Ινδία και τη συμπατριώτισσά της, Μάνου Μπακέρ, που βρίσκεται επί του παρόντος στο Νο 2.

Στο ανδρικό τουφέκι των 10 μέτρων το Νο1 του κόσμου, Ίστβαν Πένι από την Ουγγαρία, ελπίζει να βρεθεί στην κορυφαία φόρμα του στο Τόκιο, ενώ ο τρίτος στον κόσμο, Λούκας Κοζενιέσκι (ΗΠΑ), που τερμάτισε στην 21η θέση στο Ρίο το 2016, θα πυροβολήσει για να ανεβεί θέσεις και να τελειώσει στην κορυφή του βάθρου.