Skip to main content

Formula 1: Στον Αμερικανό μεγιστάνα Τζον Μαλόουν περνά το παγκόσμιο σιρκουί

Το παγκόσμιο σιρκουί της Formula 1 αλλάζει σελίδα με τη συμφωνία για την εξαγορά του ομίλου από τον αμερικανικό γίγαντα των επικοινωνιών, τον μεγιστάνα Τζον Μαλόουν της Liberty Media, ο οποίος αποτελεί το αντίπαλο δέος του Ρούπερτ Μέρντοχ

Του Μέρντοχ, ο οποίος με τη σειρά του είχε κάποτε επιχειρήσει το μεγάλο «κόλπο», αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα σχέδιά του μετά το «όχι» του Μπέρνι Έκλστοουν, που θα παραμείνει για μερικά χρόνια ακόμη στο «μετερίζι», ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο ογδοντάχρονος Άγγλος και «μεγάλο αφεντικό» ως τώρα στη Formula 1 θα δει στη θέση του προέδρου το νούμερο 2 της 21st Century Fox, Τσέις Κάρεϊ.

Το εγχείρημα περιλαμβάνει αρχική εξαγορά από την Liberty Media μεριδίου 18,7% του γκρουπ της Formula 1, έναντι τιμήματος 4,4 δις δολαρίων, ενώ η πλήρης εξαγορά θα πραγματοποιηθεί όταν η συμφωνία καταστεί οριστική.

Η συνολική αξία, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8 δις δολαρίων και το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017.