Skip to main content

Μενδώνη και Αυγενάκης υποδέχθηκαν την Παραολυμπιακή ομάδα στην Ακρόπολη

Την ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (24 Αυγούστου–5 Σεπτεμβρίου), υποδέχθηκαν σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι Ελληνες πρωταθλητές ΑμεΑ, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη και στελέχη της ΕΠΕ, χρησιμοποίησαν τον ανελκυστήρα πλαγιάς, το υπερσύγχρονο αναβατόριο και μέσω των νέων διαδρομών, που αναδεικνύουν σε όλο το εύρος της την οδό των Παναθηναίων, περιηγήθηκαν στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και «ταξίδεψαν» στην Ιστορία.

«Περιχαρείς και ενθουσιασμένοι για τη φροντίδα προσβασιμότητας, σε όλους και παντού, αισιόδοξοι για πολλές διακρίσεις και μετάλλια στην παγκόσμια γιορτή στην Ιαπωνία, κατέδειξαν για άλλη μια φορά τη δύναμη ψυχής τους. Εκείνη που καθημερινά παραδίδει σε όλους μας μαθήματα ζωής», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός.

«Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψουν και σ’ αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ότι θα μας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρά τις πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες και τις τρομερές δυσκολίες, λόγω της πανδημίας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε «… τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Μενδώνη και στα στελέχη του υπουργείου για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει στο μνημείο μας της Ακρόπολης, στο σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού».