Skip to main content

Super League: Πρώτη νίκη της Βέροιας, 2-0, τον Πανθρακικό

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πέτυχε η Βέροια και, μάλιστα, εκτός έδρας, με 2-0 επί του Πανθρακικού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ημαθίας ήταν πιο ουσιαστική και ανώτερη των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, ενώ από τη στιγμή που άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Ρόκα στο ξεκίνημα της επανάληψης, βρήκε τον τρόπο να πετύχει και δεύτερο γκολ με το οποίο «σφράγισε» το «τρίποντο». Ο Πανθρακικός δεν κάνει καλό ξεκίνημα στη Super League, καθώς μετά από 2 αγωνιστικές μετράει ισάριθμες ήττες.

Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι η Βέροια άνοιξε το σκορ. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική μέχρι το 15΄ η «βασίλισσα» του Βορρά βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Αθανασιάδη με το πλασέ του Αμπντούν, μετά την κάθετη πάσα του Ναζλίδη.

Το γκολ έδωσε «άλλο αέρα» στη Βέροια, που με τη ψυχολογία στα ύψη πήρε τον έλεγχο του ματς, απέναντι σε έναν Πανθρακικό που αδυνατούσε να βρει λύσεις επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς στο 26΄ με τον Ναζλίδη, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά το σουτ που επιχείρησε απόκρουσε ο Αθανασιάδης κρατώντας την ομάδα του «ζωντανή» στο παιχνίδι.

«Η απάντηση» του Πανθρακικού στην ευκαιρία της Βέροιας ήρθε στο 29΄ με το δοκάρι του Χαβίτο, στη μεγαλύτερη φάση για το συγκρότημα του Μανουέλ Ρόκα στο πρώτο ημίωρο. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια στο 33΄ με τον Ναζλίδη και πάλι πρωταγωνιστή. Το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγα εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Μπήκε πιο δραστήριος στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι αλλαγές που έγιναν, με τον Ίγκορ να παίρνει την θέση του Χασομέρη και τον Νικόλτση του Τζάνη. Στο 53΄ το γυριστό σουτ του Νικόλτση έφυγε άουτ, ενώ στο 58΄ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ίγκορ από καλή θέση.

Κι ενώ οι παίκτες του Ρόκα πίεζαν για την ισοφάριση, η Βέροια ήταν αυτή που «πάγωσε» για δεύτερη φορά το γήπεδο της Κομοτηνής ξανά με τον Αμπντούν. Ο Αλγερινός ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι στο 70΄ (χέρι του Παπαγεωργίου) και με γκολ αυτό το συγκρότημα του Γεωργιάδη έβαλε τις βάσεις για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.