Skip to main content

Euro 2020: «Δεν ξέρω εάν θα το έδινα», σχολίασε για το πέναλτι ο Κλάτενμπεργκ, ενώ ο Στέρλινγκ ήταν κατηγορηματικός: «Καθαρή παράβαση»

Το πέναλτι που κέρδισε η Αγγλία στο 104ο λεπτό της παράτασης με την Δανία «σηκώνει πολλή συζήτηση».

Η πτώση του Στέρλινγκ στη μεγάλη περιοχή θεωρήθηκε παράβαση τόσο από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ντάνι Μακέλι, όσο και από τους υπεύθυνους του VAR, με αποτέλεσμα ο Χάρι Κέιν να σκοράρει παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Σμάιχελ και να στείλει τα «Τρία Λιοντάρια» στον τελικό του Euro 2020, το βράδυ της Κυριακής (11/07) με την Ιταλία.

Η πρώην κορυφαίος Άγγλος ρέφερι και νυν αρχιδιαιτητής της ελληνικής ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ είναι από εκείνους που θεωρούν ότι ήταν μία φάση αρκετά δύσκολη, που ο ίδιος προσωπικά δεν ξέρει εάν θα έδινε παράβαση.

Σχολιάζοντας την επίμαχη φάση στο ESPN ο Κλάτενμπεργκ παραδέχθηκε πως το πέναλτι είναι συζητήσιμο και εκείνος δεν είναι σίγουρος αν θα το έδινε σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, αν και παραδέχθηκε ότι υπήρξε επαφή.

«Είναι συζητήσιμο. Θα προτιμούσα να μην το έδινε και να το έβλεπε στο μόνιτορ. Δεν είμαι σίγουρος ότι εγώ θα το έδινα σε ένα τόσο μεγάλο ματς. Από την στιγμή που υπάρχει επαφή δεν μπορεί να το πάρει πίσω. Υπάρχει επαφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

                 Στέρλινγκ: «Καθαρό πέναλτι, με βρήκε στο πόδι»

Από την άλλη μεριά ο εκ των πρωταγωνιστών της φάσης, Ραχίμ Στέρλινγκ, ήταν κατηγορηματικός μετά τον αγώνα ότι ανατράπηκε καθαρά από τον Μέλε.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε: «Μπήκα στην περιοχή, άπλωσε το πόδι του και με βρήκε, ήταν ένα καθαρό πέναλτι», ενώ αναφερόενος στο ματς σχολίασε:

«Έπρεπε να μοχθήσουμε για να πάρουμε τη νίκη. Είναι η πρώτη φορά που δεχτήκαμε γκολ στη διοργάνωση και θεωρώ ότι αντιδράσαμε σωστά, δείξαμε μαχητικό πνεύμα και πήραμε τη νίκη.

Γνωρζαμε πως με τις δυνάμεις που είχαμε, την επιθετικότητα και τη δύναμη, θα καταφέρναμε στο τέλος να τους νικήσουμε.»