Skip to main content

ΡΙΟ 2016: Σύλληψη μέλους της ΔΟΕ για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων

Το μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Χίκι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιρλανδίας και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, συνελήφθη σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής Barra da Tijuca, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε από το ποινικό δικαστήριο του Ρίο και τη δικαστή Μαριάνα Σου. Κατά τη στιγμή της σύλληψης ο Χίκι ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Samaritano, στην Barra.

Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ κατηγορείται για απάτη και παράνομη διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως υποστηρίζουν οι Βραζιλιάνοι, ο Χίκι μεταβίβασε τα εισιτήρια που είχε στη διάθεσή του σε ένα γραφείο, το οποίο τα ξαναπωλούσε σε υψηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης πωλήθηκαν έναντι οκτώ χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων. Σύμφωνα με τους βραζιλιάνικους τηλεοπτικούς σταθμούς επίκεινται κι άλλες συλλήψεις, ενώ κρατείται ήδη ο Κέβιν Μάλον, στέλεχος της εταιρείας Thg που συνδέεται με τον Χίκι.

Επίσης, υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Άγγλο επιχειρηματία Μάρκους Έβανς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ίπσουϊτς καθώς και αυτός φαίνεται ότι συμμετείχε στην υπόθεση.