Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: ΟΙ 12 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά

Με τη νίκη-πρόκριση της Τσεχίας εις βάρος της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια, συμπληρώθηκε το παζλ των 12 ομάδων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Τσέχοι θα βρεθούν στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μαζί με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ιράν, στον Β΄ όμιλο θα συμμετάσχουν οι Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Νιγηρία, ενώ στον τρίτο οι Αργεντινή, Ιαπωνία, Ισπανία και Σλοβενία.

Το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς θα πάρουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ οι τρεις τρίτοι θα παίξουν σε νέο όμιλο, όπως συνέβη και στα Προολυμπιακά τουρνουά.

Πριν από την φάση των «8» θα διεξαχθεί κλήρωση για να προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια. Οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στην πρώτη φάση, με τέσσερις από αυτές να πηγαίνουν στους «ισχυρούς» και άλλες τόσες στους «αδύναμους». Η κατάταξή τους θα κριθεί από το ρεκόρ, από τη διαφορά πόντων σε περίπτωση ισοβαθμίας και από τους πόντους της επίθεσης σε περίπτωση που χρειαστεί και τρίτο κριτήριο.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Αυγούστου, οι προημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 3/08, οι ημιτελικοί στις 5/08 και οι τελικοί στις 7/08. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στη Σαϊτάμα Σούπερ Αρένα.