Skip to main content

Θάνατος Μαραντόνα: «Του έδιναν ναρκωτικά για να πεθάνει»

Εντυπωσιακές είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Μάριο Μπάουντρι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ντιεγκίτο, τον γιο που είχε ο εκλιπών με την Βερόνικα Οχέδα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο τη σύλληψη του νευροχειρουργού Λεοπόλδο Λούκε, του ψυχολόγου Κάρλος Ντίας, της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάκοφ και της γιατρού Νάνσι Φορλίνι «για έγκλημα ανθρωποκτονίας».

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι γιατροί υπέβαλαν σε θεραπεία τον Μαραντόνα.

«Ο Μαραντόνα εγκαταλείφθηκε»
Ο Μπάουντρι υποστηρίζει ότι «ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχασε τη ζωή του στις 25 Νοεμβρίου 2020 λόγω σκόπιμης εγκατάλειψης από τον κατηγορούμενο και διάφορους ανθρώπους από τον εσωτερικό του κύκλο που δεν αναφέρονται ρητά, κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση, οι οποίοι, γνωρίζοντας την παθολογία του Μαραντόνα και ότι με τη θεραπεία που του είχε συνταγογραφηθεί θα μπορούσε να πεθάνει, όχι μόνο συνέχισαν τη θεραπεία, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα, εμποδίζοντας άλλους επαγγελματίες και την οικογένειά του να παρέμβουν για να επιδιώξουν να τον φροντίσουν κι έτσι να σώσουν τη ζωή του».

Ο Μπάουντρι κατηγορεί επίσης τον Ματίας Μόρλα, έναν δικηγόρο που ασχολήθηκε με τα εμπορικά σήματα του Μαραντόνα, τον Μαξιμιλιάνο Πομάγρο, κουνιάδο του Μόρλα και την αδελφή του, Βανέσα Μόρλα, για παράνομη ένωση με στόχο την απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων του Αργεντινού άσσου.

«Του έδωσαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά»
«Είναι σαφές ότι ο κ. Μαραντόνα στερήθηκε πρώτα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τα εμπορικά σήματα και ακόμη και το όνομά του και, στη συνέχεια, αφέθηκε στον εαυτό του», υποστηρίζει περαιτέρω ο Μπάουντρι, «με επαγγελματίες που δεν είχαν την εμπειρία κι αρκετές γνώσεις για να τον θεραπεύσουν, πραγματοποιώντας ελιγμούς που τον εμπόδισαν να προσεγγίσει την οικογένειά του κι άλλους επαγγελματίες που θα μπορούσαν να τον θεραπεύσουν».

Όπως υποστηρίζει, «του παρείχαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά για να επιδεινώσουν την υγεία του, προσπαθώντας να προκαλέσουν έναν θάνατο που φαινόταν φυσικός. Ως νεκρός ο Μαραντόνα, το μοναδικό που είχε αξία ήταν τα δικαιώματα εικόνας του και το εμπορικό σήμα που, εκπληκτικά, δεν κατείχε πλέον και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί στους κληρονόμους του, καθώς, σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτά τα δικαιώματα ήταν στο όνομα μιας εταιρείας που αποτελείται από εκείνους τους ανθρώπους που θα έπρεπε τον είχαν φροντίσει και δεν το έκαναν».