Skip to main content

Euro 2020: Με ξεκάθαρο φαβορί ανοίγει η «αυλαία» των νοκ άουτ αγώνων

Μετά από ένα διήμερο ξεκούρασης οι 16 ομάδες που έχουν προκριθεί από την φάση των ομίλων μπαίνουν από σήμερα (26/06) στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Euro 2020.

Η αρχή θα γίνει στις 19:00 στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, όπου η Δανία θ΄ αντιμετωπίσει την Ουαλία, ενώ στις 22:00 στο «Γουέμπλεϊ» η Ιταλία θα παίξει με την Αυστρία (αμφότερες οι αναμετρήσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ 1).

Σαφώς και η πιο αμφίρροπη μάχη (τουλάχιστον… στα χαρτιά) είναι αυτή ανάμεσα στην Ουαλία και στη Δανία. Η ομάδα του Γκαρεθ Μπέιλ απέδειξε στη φάση των ομίλων ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν και περιμένει πολλά από τον ηγέτη της, που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Από την άλλη οι Σκανδιναβοί έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμη πιο μακριά στο τουρνουά. Η άνετη (4-1) επικράτησή τους με την Ρωσία τόνωσε το ηθικό του και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

                     Απόλυτο φαβορί η Ιταλία

Μπροστά στην κατάρριψη ενός σπουδαίου ρεκόρ βρίσκεται η Ιταλία. Είναι 30 ματς αήττητη (25-5-0), ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση που είχε την περίοδο 1935-1939 με τον Πότσο στον πάγκο της!

Απόλυτα δικαιολογημένα και με βάση τις έως τώρα εμφανίσεις της εμφανίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αν και σε περίπτωση πρόκρισης θα συναντήσει είτε το Βέλγιο, είτε την Πορτογαλία. 

Στη φάση των ομίλων οι Ιταλοί εντυπωσίασαν και τερμάτισαν με απολογισμό τερμάτων 7-0 και κάνοντας το 3Χ3 στα ματς που έδωσαν.

Η Αυστρία από την άλλη πλευρά ζει ιστορικές στιγμές, καθώς για πρώτη φορά πέρασε στη φάση των νοκ άουτ. Πέτυχε δύο νίκες στον όμιλο και πέρασε ως 2η, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να «πουλήσει ακριβά το τομάρι της».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι 2η πίσω από την Ολλανδία σε ανακτήσεις μπάλας. Η ομάδα του Φόντα θα παίξει χωρίς άγχος, είναι το αουτσάιντερ, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να παλέψει για την έκπληξη.