Skip to main content

Γυμναστική: Η μεγάλη στιγμή του Πετρούνια

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής (25/06, περίπου στις 18:30), θα λάβει μέρος στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, με στόχο να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων στον κόσμο θα πρέπει όχι μόνο να πάρει την πρώτη θέση στον τελικό, αλλά και να συγκεντρώσει πάνω από 15.334 βαθμούς, έτσι ώστε να πανηγυρίσει την πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τον ερχόμενο μήνα.

Στον προκριματικό ο Έλληνας γυμναστής πήρε την πρωτιά και βαθμολογήθηκε με 15.133, επίδοση που καλείται να ξεπεράσει σήμερα το απόγευμα για να πετύχει το μεγάλο του στόχο.

Για να υποσκελίσει στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμολογία άνω των 15.334 βαθμών. 

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, εάν δηλαδή δεν νικήσει ή, συγκεντρώσει χαμηλότερη βαθμολογία (15.333 β. και κάτω), την πρόκριση στο Τόκιο θα πάρει ο Κινέζος αθλητής, ο οποίος είχε το μεγάλο πλεονέκτημα από το ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), λόγω της επέμβασης που είχε υποβληθεί στον ώμο.