Skip to main content

Κολύμβηση: Τρίτη ταχύτερη στην Ιστορία στα 100μ. πεταλούδα η 18χρονη Χάσκι

Η 18χρονη Τόρι Χάσκι «έκλεψε την παράσταση» κατά τη 2η ημέρα των κολυμβητικών trials πρόκρισης των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η νεαρή αθλήτρια πήρε την πρώτη θέση στα 100μ. πεταλούδα με 55.66, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Αμερικής και την καθιστά την τρίτη ταχύτερη όλων των εποχών, πίσω από τη Σουηδή Ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Σάρα Σιέστρεμ και την Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ (55.62 τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Το δεύτερο αμερικανικό εισιτήριο για το Τόκιο κατέληξε στα χέρια μίας ακόμη μικρότερης κολυμβήτριας, της 16χρονης Κλερ Κέρζαν, που σημείωσε χρόνο 56.43.

Η Κέιτι Λεντέκι πήρε εύκολα -όπως αναμενόταν άλλωστε- την πρώτη από τις τέσσερις ατομικές προκρίσεις που διεκδικεί στην Όμαχα, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 400μ. ελεύθερο.

Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου τερμάτισε σε 4:01.27, περίπου 3,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη Πέιτζ Μάντεν, όμως ο χρόνος της απέχει πολύ από το 3:56.90 που πέτυχε πριν λίγες ημέρες στα αντίστοιχα trials της Αυστραλίας η πρωταθλήτρια κόσμου Αριάρνε Τίτμους.

Στο «νήμα» κρίθηκαν τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια για τα 100μ. πρόσθιο των Ανδρών. Ο Μάικλ Άντριου, ο οποίος στον ημιτελικό πέτυχε επίδοση 58.14 κι ανέβηκε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα, δεν είχε ανάλογη απόδοση στον τελικό, αλλά έστω και οριακά κράτησε την πρώτη θέση με 58.73, έναντι 58.74 του Αντριου Ουίλσον και 58.80 του Νικ Φινκ, που έμεινε για λίγο εκτός νυμφώνος.