Skip to main content

The Open, μια πρόκληση που αξίζει την πρώτη θέση στον κόσμο

Στην 148η διοργάνωση του Open Championship, που ξεκινά αύριο στο Portrush, στη Βόρεια Ιρλανδία, το εμβληματικό τρόπαιο (Claret Jug) θα διεκδικήσει η παγκόσμια ελίτ του αθλήματος. 

Οι Μπρουκς Κοέπκα και Ντάστιν Χάντερ Τζόνσον, Νούμερο 1 και 2 στην παγκόσμια κατάταξη αντίστοιχα, είναι εκεί για να αμφισβητήσουν ο ένας τον άλλο και να διεκδικήσουν τη θέση στο «θρόνο».

Εκτός της τιμής που περιποιεί η κατάληψη της πρώτης θέσης, όμως, ο Τζόνσον είναι ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει το ranking, προς όφελός του.

Για να επιστρέψει στην κορυφή της κατάταξης, ο Τζόνσον θα πρέπει να ξεπεράσει τον βασιλιά των τελευταίων Major τουρνουά, ελπίζοντας ότι ο Κοέπκα θα είναι από την τρίτη θέση και κάτω.

Ο Τάιγκερ Γουντς από την πλευρά του (πέμπτος στην κατάταξη), αν κατορθώσει να φτάσει να θριαμβεύσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο The Open, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στη θέση νούμερο 2 στον κόσμο, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των κυριότερων αντιπάλων του.

Πιθανότητες να εισέλθει στο Top 5 έχει επίσης και ο Ιταλός Φραντσέσκο Μολινάρι (επί του παρόντος έβδομος), ο οποίος στη Βόρεια Ιρλανδία προετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε το 2018 στο Carnoustie, στη Σκωτία.