Skip to main content

Τζόκοβιτς: Με εμπνέει ο Φέντερερ

Στην έμπνευση που του δίνει ο Ρότζερ Φέντερερ εστίασε στις δηλώσεις του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τον τελικό στο Γουίμπλεντον, που είναι από σήμερα ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στα χρονικά της διοργάνωσης.

«Αν δεν είναι αυτός ένας από τους πιο δραματικούς και πιο συναρπαστικούς τελικούς που έχω παίξει στην καριέρα μου, είναι σίγουρα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων, απέναντι μάλιστα στον Ρότζερ, έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών», είπε ο Σέρβος άσος.

«Τον σέβομαι πολύ και δυστυχώς σε τέτοια παιχνίδια πρέπει ένας τενίστας να χάσει. Όπως είπε κι εκείνος, είναι απίθανο αυτό που συνέβη. Ήμουν δυο championships points πίσω και επέστρεψα. Ήταν περίεργο επίσης, το ότι παίξαμε τάι-μπρέικ στο 12-12», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Ο Ρότζερ είπε ότι χαίρεται γιατί έδειξε σε όλους πως ακόμη κι ένας 37χρονος μπορεί να καταφέρει πράγματα στο τένις. Είμαι ένας από αυτούς που πλέον πιστεύουν ότι όντως γίνεται και θα το προσπαθήσω κι εγώ στα 37 μου. Με εμπνέει ο Ρότζερ».

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ σχολίασε: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Παίξαμε υπέροχο τένις. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχισμένος για την απόδοσή μου. Νόβακ, είναι φοβερό αυτό που κάνεις! Συγχαρητήρια. Νομίζω ότι έδωσα μία ευκαιρία σε όλους να σκεφτούν ότι δεν έχεις τελειώσει στα 37 σου χρόνια. Έδωσα τα πάντα στο κορτ και είμαι εντάξει».