Skip to main content

«Βασιλική» ρεβάνς και… τελικός

Ο βασιλιάς του τένις είναι ένας και μοναδικός! Λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια ο Ρότζερ Φέντερερ «λύγισε» με 3-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ στον δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό του Wimbledon και πήρε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ελβετός θρύλος του τένις, στην 40ή συνάντησή του με τον σπουδαίο Ισπανό αντίπαλό του και πρώτη μεταξύ τους σε γήπεδο με χορτάρι ύστερα από τον τελικό του Championships του 2008, δικαιολόγησε για μία ακόμη φορά την φήμη του.

Παίζοντας τένις για σεμινάριο, πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Ναδάλ, ο οποίος τον είχε νικήσει με 3-0 πριν από περίπου ένα μήνα, στα ημιτελικά του Roland Garros και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τον 12ο του τελικό στο κορυφαίο βρετανικό τουρνουά.

Εκεί, όπου από το απόγευμα της Παρασκευής (12/07) είχε προκριθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Ισπανού, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ.

Ο Φέντερερ το απόγευμα της Κυριακής (16:00) θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του σε grand slam. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις σε ολόκληρη της διάρκεια του αγώνα και που είχε φτάσει… σβηστός στους ημιτελικούς, ο King Roger έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και είναι έτοιμος να «γράψει ιστορία» ξανά!

Με τη σημερινή του επικράτηση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του, καθώς έφτασε τις 12 προκρίσεις σε τελικούς Wimbledon και 31 συνολικά σε τελικούς Grand Slam! 

Είναι η 5η φορά που προκρίνεται σε τελικό του βρετανικού major μετά τα 30 του χρόνια, ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ηλικία για τον Ρότζερ Φέντερερ είναι απλά… ένας αριθμός!