Skip to main content

Χάντμπολ: Αγκαλιά με την πρόκριση η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών συνέτριψε με νταμπλ σκορ, 34-17, τη Λετονία για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2022, που διεξάγονται στο «Φιλίππειο» της Βέροιας.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και το τεχνικό επιτελείο είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατά την πρόκριση στα χέρια του, ειδικά και μετά τη νίκη της Βοσνίας με 25-22 επί της Ιταλίας. Αν η Βοσνία επικρατήσει της Λετονίας, κάτι πολύ πιθανό, τότε η Ελλάδα για να αποκλειστεί θα πρέπει να χάσει με 8 γκολ από την Ιταλία και να μείνει δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία.

Αυτά τα σενάρια, πάντως, δεν έχουν καμία σημασία για την Εθνική που σκέφτεται μόνο τη νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο, όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης:

«Είχαμε μία ψυχολογική δυσκολία στο άγνωστο της Βοσνίας, την οποία ξεπεράσαμε μετά το 20’ και δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση της ομάδας με την Λετονία, που κάνει μία νέα προσπάθεια. Αύριο παίζουμε με την Ιταλία, δεν με απασχολεί καθόλου το αποτέλεσμα με την Βοσνία. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο χάντμπολ και να κερδίζουμε. Η ομάδα μας δεν θέλουμε ποτέ ξανά να παίξει στον 1ο προκριματικό, θέλουμε να παίζει μόνο με τους καλύτερους».