Skip to main content

Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ΜακΝιλ ρισκάρει πενταετή αποκλεισμό

Φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά θα μπορούσε να χάσει τους αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, ακόμη κι εκείνους στο Παρίσι το 2024.

Ολυμπιονίκης στα 100μ με εμπόδια το 2016, η Αμερικανίδα Μπριάνα ΜακΝιλ (Μπριάνα Ρόλινς εκείνη την εποχή) τέθηκε σε αναστολή πέντε ετών για «παρεμπόδιση της διαδικασίας διαχείρισης αποτελεσμάτων, κατά παράβαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού», όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/6) η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU).

Η αθλήτρια, που άσκησε έφεση στο Αθλητικό Δικαστήριο Διαιτησίας της Λοζάνης (CAS) για την κύρωση -τέθηκε σε ισχύ από τις 15 Αυγούστου 2020- την έχει «παγώσει» προσωρινά εν αναμονή της απόφασης του σώματος, η οποία πρέπει να ανακοινωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.

Συνεπώς, η ΜακΝιλ μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται ως το τέλος των αμερικανικών τράιαλς, που έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου.

Το 2017 η εμποδίστρια είχε λάβει αναστολή ενός έτους από την αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (USADA), επειδή δεν είχε βρεθεί τρεις φορές για να υποβληθεί σε τεστ (whereabouts).