Skip to main content

Wimbledon: Ντέρμπι και φαβορί περιλαμβάνει η τετράδα

Ένα μεγάλο φαβορί και ένα μεγάλο ντέρμπι περιλαμβάνει η τετράδα του απλού γυναικών του Wimbledon.

Από το απόγευμα της Τρίτης (9/07) είναι γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών του κορυφαίου Grand Slam, μέσα από τα οποία θα προκύψει αυτό του μεγάλου τελικού, που είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο (13/07) στις 16:00.

Σερένα Ουίλιαμς και Σιμόνα Χάλεπ περίμεναν να μάθουν τις αντιπάλους τους στην τετράδα και αυτή που μπορεί να «χαμογελά» περισσότερο (σε θεωρητικό επίπεδο πάντα) είναι η πρώτη.

Η έκπληξη όταν η Μπάρμπορα Στρίτσοβα (νο 54 στην παγκόσμια κατάταξη) κατάφερε να «πετάξει έξω» από το τουρνουά το φαβορί για την τετράδα, Τζοάνα Κόντα (νο 18 στον κόσμο) από την Μ.Βρετανία.

Η Τσέχα χρειάστηκε μία ώρα και 37 λεπτά για να επικρατήσει με 2-0 σετ (7-6(5) και 6-1), για να πάρει πρώτη φορά το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς ενός Grand Slam.

Εκεί θα βρει τον θρύλο του παγκόσμιου τένις, Σερένα Ουίλιαμς. Η 37χρονη, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς και στις μάχες που έχει δώσει έως τώρα με την Στρίτσοβα μετρά το απόλυτο (3Χ3), χωρίς, μάλιστα, να έχει χάσει σετ.

Στον άλλο ημιτελικό, σαφώς τα πράγματα θα είναι πιο αμφίρροπα (θεωρητικά πάντα), μιας και θα «κοντραριστούν», η Σιμόνα Χάλεπ (νο 7) με την Ελίνα Σβιτολίνα (νο 6), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Καρολίνα Μούτσοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Η 24χρονη Ουκρανή, η οποία στον Γ΄ γύρο του τουρνουά είχε αποκλείσει την Μαρία Σάκκαρη, επικτράτησε με 2-0 (7-5, 6-4) της μαχητικής Τσέχας, Μούτσοβα (νο 68) σε 92 λεπτά.

Μέχρι και σήμερα η Σβιτολίνα δεν είχε καταφέρει ποτέ να κάνει την υπέρβαση σε τουρνουά τέτοιου επιπέδου, καθώς σε τέσσερις παρουσίες της σε προημιτελικούς μετρούσε ισάριθμες ήττες!

Στο head to head με την Χάλεπ, η νεαρή τενίστρια από την Ουκρανία μετρά 4 επιτυχίες απέναντι στην Ρουμάνα, σε επτά αναμετρήσεις που είχαν στο παρελθόν. Δείγμα του ότι έχει μεγάλη τύχη να φτάσει μέχρι τον τελικό…