Skip to main content

Wimbledon: Στους «4» Σερένα Ουίλιαμς και Χάλεπ

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Wimbledon εξασφάλισαν, η Σερένα Ουίλιαμς και η Σιμόνα Χάλεπ.

Η Αμερικανίδα τενίστρια (νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης) προκρίθηκε στην τετράδα του βρετανικού Grand Slam για 12η φορά στην καριέρα της, μετά τη νίκη της με 2-1 σετ επί της συμπατριώτισσας της, Άλισον Ρίσκε (νο 55 στον κόσμο).

Πάρα πολύ δύσκολη ήταν η επικράτηση της 37χρονης, κατόχου 23 τίτλων Grand Slam και επτάκις νικήτριας του Wimbledon, η οποία πήρε το πρώτο σετ με 6-4, έχασε το δεύτερο με 4-6 και πήρε το τρίτο με 6-3.

Στα ημιτελικά, η Ουίλιαμς θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Βρετανίδας, Τζοάνα Κόντα (νο 18) και της Τσέχας, Μπαρμπόρα Στρίκοβα (νο 54).

Η Χάλεπ δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ από την Σουάι Ζανγκ. Η Ρουμάνα (νο 7 στον κόσμο) χρειάστηκε το τάι-μπρέικ για να προηγηθεί στα σετ 7-6 (4) της Κινέζας, ωστόσο, από τη στιγμή που πήρε το πρώτο δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο 2-0 (6-1).

Ήταν η δεύτερη φορά μετά το 2014, που η Χάλεπ πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Wimbledon. Ελεί θα βρει στο δρόμο της τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Ουκρανής, Ελίνα Σβιτόλινα (νο 8) και της Τσέχας, Καρολίνα Μούχοβα (νο 68).