Skip to main content

«Φρένο» στην Γκάουφ έβαλε η Χάλεπ

Στον γύρο των «16» του Wimbledon σταμάτησε το όνειρο της Κόμκο Γκάουφ.

Το εμπόδιο της Σιμόνα Χάλεπ αποδείχθηκε αξεπέραστο για την 15χρονη Αμερικανίδα, που είδε την προσπάθειά της να γίνει η νεαρότερη αθλήτρια που θα προκρινόταν σε προημιτελική φάση του τουρνουά μετά την Τζένιφερ Καπριάτι το 1991, να σταματά στον 4ο γύρο!

Η Ρουμάνα, νο 7 στον κόσμο και πρώην νο 1, πήρε «καθαρή» νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά, συνεχίζοντας την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου για 4η φορά στην καριέρα της.

Στο δρόμο για τους ημιτελικούς, η Χάλεπ θα συναντήσει την Κινέζα, Σουάι Ζανγκ, με την οποία στις head to head μονομαχίες βρίσκεται πίσω με 1-2.

Η Γκάουφ είχε την ατυχία να βρεθεί απέναντι σε ανώτερη αντίπαλο σε όλους τους τομείς, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, τα οποία δεν συγχώρησε η Χάλεπ.

Η εξέδρα στο Court 1 ήταν σαφώς με το μέρος της Γκάουφ κι έκανε ό,τι μπορούσε για να «ανεβάσει» ψυχολογικά την 15χρονη στα δύσκολα σημεία του αγώνα, ωστόσο, η ποιότητα της 27χρονης υπερνίκησε τα πάντα. Μόλις 75 λεπτά ήταν αρκετά για την Χάλεπ να «καθαρίσει» την πρόκριση, ωστόσο, η Γκάουφ θα μπει στο Top 150 (τώρα βρίσκεται στο νο 315) και το μόνο βέβαιο είναι πως το μέλλον της ανήκει.