Skip to main content

Δεύτερο χρυσό στο Ευρωπαϊκό ο Παπαστάμος

«Έγραψε ιστορία» στο Καζάν ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο νεαρός κολυμβητής πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, αυτή την φορά στα 400μ μικτή ατομική κι έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία των διοργανώσεων Ε/Ν που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Είχαν προηγηθεί, η Ζωή Δημοσχάκη το 2001 και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης το 2011.

Μετά τον (απροσδόκητο) θρίαμβό του στα 200μ. μικτή, ο Χανιώτης πρωταθλητής ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύεται και φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά του, τερματίζοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, τον Ρώσο Ίλια Μπορόντιν. 

Με το 4:15.18 που πέτυχε, διέλυσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (4:17.44 από τη αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Ελσίνκι, στις 8 Ιουλίου 2018), πλησίασε το ρεκόρ ανδρών του Γιάννη Δρυμωνάκου (4:14.41), ενώ παράλληλα έγινε ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφαλίζει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -μετά τους Χρήστου και Γκολομέεβ-, καθώς έπιασε το υψηλό όριο της FINA (4:15.84).

Να σημειωθεί ότι ο Παπαστάμος είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ε/Ν που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, μετά τη Ζωή Δημοσχάκη το 2001 και τον Παναγιώτη Σαμιλίδη το 2011.