Skip to main content

Επίδοση για… Τόκιο από την Εθνική ομάδα κολύμβησης

Αγωνιζόμενη αυτή την φορά με… κανονική σύνθεση, η Εθνική ομάδα πέτυχε σπουδαία επίδοση στα 4Χ100 μικτή ομαδική ανδρών, με χρόνο που δεν αποκλείεται να της δώσει το «χρυσό εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πρώτη μέρα του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις», οι Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Κριστιάν Γκολομέεβ, η ελληνική ομάδα έκανε χρόνο 3:34.61, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (3:34.41 από το Ευρωπαϊκό του 2016).

Με βάση τις ανεπίσημες λίστες, καθώς η FINA δεν έχει δώσει ακόμη δημοσιότητα την επίσημη με τις επιδόσεις, η Ελλάδα κερδίζει αυτή τη στιγμή για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Τόκιο από την Ιρλανδία, η οποία στη Βουδαπέστη κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 3:34.62.

Επισημαίνεται ότι, για τα ομαδικά αγωνίσματα, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνουν οι πρώτες δώδεκα ομάδες του προηγούμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στην περίπτωση αυτή του 2019) και επιπλέον οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι στην προκαθορισμένη από τη FINA χρονική περίοδο, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.

                    Πανελλήνιο ρεκόρ η Δροσίδου

«Έσπασε» το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου στα 50μ πρόσθιο η Μαρίλεια Δρασίδου, στην πρώτη μέρα του διεθνούς μίτινγκ «Ακρόπολις», το οποίος διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου τερμάτισε σε 31.26, κάνοντας καλύτερη επίδοση από το 31.52 που κρατούσε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, την 1η Αυγούστου 2009.