Skip to main content

Μουντιάλ 208: Στα ημιτελικά μέσω των πέναλτι η Κροατία

Η Κροατία θα είναι η αντίπαλος της Αγγλίας στον ημιτελικό της Μόσχας, την ερχόμενη Τετάρτη στο «Λουζνίκι».

Όπως στην αναμέτρηση με τη Δανία, έτσι κι απόψε η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς προκρίθηκε στα πέναλτι με 4-3 επί της διοργανώτριας Ρωσίας, καθώς η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη 1-1 και η παράταση 2-2.

Η «Χρβάτσκα» φτάνει για δεύτερη φορά στην Ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου .

Το παιχνίδι ήταν «κλειστό» στο πρώτο ημίωρο, αλλά στο 31΄ Τσερίσεφ και Τζιούμπα άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο πρώτος με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή άφησε όρθιο τον Σούμπασιτς ανοίγοντας το σκορ για τη Ρωσία.

Οι Κροάτες ανέβασαν ταχύτητα όμως μετά το 0-1 και στο 39΄ ο Μάντζουκιτς ξέφυγε και μπήκε στην περιοχή, γύρισε προς τον «ξεχασμένο» από πέντε Ρώσους αμυντικούς (!) Κράμαριτς, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά.

Στο 60΄ ο Πέριστιτς βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της περιοχής και σούταρε στη ρίζα του δοκαριού, ενώ στο 72΄ ο Ερόχιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε στο 1-1, αλλά στο 101΄ και σε εκτέλεση κόρνερ ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Ακινφέεφ.

Στο 115΄ οι Ρώσοι έφτασαν στην ισοφάριση, επίσης από στημένη μπάλα: ο Τζαγκόεφ εκτέλεσε φάουλ και ο Φερνάντες με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. 

Στα πέναλτι οι Ρώσοι αστόχησαν σε δύο, με μια «ηλίθια» εκτέλεση του Σμολόφ που σούταρε αλά Πανένκα σε ένα χτύπημα που μπορεί να έδινε πρόκριση στην τετράδα (απέκρουσε εύκολα ο Σούμπασιτς), ενώ ο Φερνάντες σούταρε άτσαλα άουτ.

Ο Ακινφέεφ έκανε το καθήκον του αποκρούοντας το σουτ του Κόβατσιτς, ενώ βρήκε την μπάλα στην εκτέλεση του Μόντριτς, την έστειλε στο δοκάρι αλλά εκείνη κατέληξε στα δίχτυα.

Εκτός του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραραν επίσης κατά σειρά οι Μπρόζοβιτς, Βίντα, Ράκιτιτς (τελευταίος), ενώ για το συγκρότημα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ ευστόχησαν οι Τζαγκόεφ, Ινιασέβιτς και Κουζιάεφ.