Skip to main content

Βασιλιάδες του NBA οι Γουόριορς

Τον πρώτο τίτλο του στο NBA ύστερα από 40 χρόνια πανηγυρίζει το Γκόλντεν Στέιτ, που νίκησε τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ με 105-97 και έφτασε στο 4-2 και τον τίτλο, με την τρίτη συνεχή νίκη επί των «ιπποτών», οι οποίοι είχαν προηγηθεί με 2-1 στους τελικούς.

Η απόλυτη μπασκετική δικαιοσύνη δηλαδή, καθώς οι Γουόριορς υπήρξαν μακράν η κορυφαία ομάδα της σεζόν, από τον πρώτο αγώνα ΄της κανονικής περιόδου έως το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ.

Οι «πολεμιστές» θα φορέσουν το δαχτυλίδι για πρώτη φορά μετά το 1975, σε αντίθεση με το Κλίβελαντ που έχει να γευθεί τη χαρά του τίτλου σε κάποιο από τα τέσσερα «μεγάλα» αμερικανικά σπορ για 51 χρόνια.

Μεγάλο το επίτευγμα και για τον Στιβ Κερ, ο οποίος κατάκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη μόλις περίοδο της προπονητικής καριέρας του, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Πατ Ράιλι, το 1982.

Ηγέτης των «πολεμιστών» ήταν ο Στεφ Κάρι, που είχε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα πρόσθεσε άλλους 25 πόντους και είχε μεγάλη συμβολή στην άμυνα, ενώ αναδείχθηκε MVP των τελικών. Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε επίσης πολυσχιδή προσφορά κι έφτασε τριπλ-νταμπλ με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, από την απέναντι πλευρά, είχε 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά το Κλίβελαντ μοιραία δεν είχε ελπίδες απέναντι στο επίπεδο και την ποιότητα των Γουόριορς έχοντας χάσει με τραυματισμούς τους Κέβιν Λοβ και Κάιρι Ίρβινγκ