Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ και κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, «σφράγισε» την έξοδό του στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν και παράλληλα κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο «κυνήγι» της 4ης θέσης.

Πλέον, τέσσερις ημέρες πριν το ντέρμπι, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, οι «πράσινοι» απέχουν τρεις βαθμούς από την Ένωση κι αν καταφέρουν να νικήσουν στην Λεωφόρο, τότε θα αποκτήσουν αυτοί το προβάδισμα για το τέταρτο ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε των play off, οι Θεσσαλονικείς έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα υπόλοιπα τρία ματς που απομένουν.

Νίκησαν για τέταρτη φορά τους «κιτρινόμαυρους» σε διάστημα λίγων ημερών (οι δύο ήταν στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου) και με τον «συμπολίτη» Άρη εξασφάλισαν μαθηματικά τη συμμετοχή τους στο Conference League της επόμενης περιόδου.

Τα δύο γρήγορα γκολ των «ασπρόμαυρων» στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (Κρμέντσικ στο 47΄ και Σβαμπ με πέναλτι στο 51΄) «πάγωσαν» την ΑΕΚ, που μετά την «γκέλα» του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με τον Αστέρα Τρίπολης έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή της έξοδο και, πλέον, καλείται να μην χάσει (τουλάχιστον) την Κυριακή (9/05) έτσι ώστε να μην βρεθεί στην 5η θέση (σ.σ. υστερεί στην ισοβαθμία με τους «πράσινους»).

Το γκολ του Τάνκοβιτς με πέναλτι στο 90΄+2 δεν ήταν αρκετό στους γηπεδούχους, που πλέον, καλούνται ν΄ αφήσουν πίσω τους τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και να προετοιμαστούν για τον «τελικό» της 8ης αγωνιστικής των play off.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ολοκληρώνει την εφετινή σεζόν εναντίον της ΑΕΚ με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αναμετρήσεις.

Την τελευταία διετία ο «Δικέφαλος του Βορρά» κυριαρχεί επί της Ένωσης, καθώς μετρά μόλις μίας ήττα στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις τους. Η ΑΕΚ από την άλλη επέκτεινε στα 16 ματς χωρίς νίκη το… θλιβερό σερί της εναντίον των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.