Skip to main content

Τελικοί NBA: Έκανε το 1-0 το Τορόντο

Αποφασισμένοι για όλα οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν με 118-109 του Γκόλντεν Στέιτ κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ.

Η ομάδα του Καναδά εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα της και στην ποαρθενική της εμφάνιση σε τελικούς του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να «πουλήσει ακριβά το τομάρι της» απέναντι στο φαβορί για έναν ακόμη τίτλο.

Το Τορόντο απέδειξε ότι η επικράτησή του στη σειρά με το Μιλγουόκι, αν και είχε ντεζαβαντάζ έδρας, δεν ήταν απλώς «πυροτέχνημα», αντίθετα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και, πλέον, στα έξι επόμενα ματς (εφόσον χρειαστούν) θα ψάξει τις τρεις τρεις νίκες που χρειάζονται ακόμη για να πάρει το πρωτάθλημα.

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Πασκάλ Σιάκαμ. Ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ήταν συγκλονιστικός στον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Πέτυχε 30 πόντους (13/15 δίποντα), σκόραρε σε έντεκα σερί από τη στιγμή που είχε 2/4, μάζεψε επτά ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, έκλεψε μια μπάλα, έκοψε δύο σουτ και έκανε μόλις δύο λάθη (στο πρώτο μέρος) σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Κορυφαίος των «πολεμιστών», που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Κέβιν Ντουράντ, ήταν ο Στεφ Κάρι με 34 πόντους (4/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 14/14 βολές).