Skip to main content

«Χρυσός» βαθμός για τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απ. Νικολαΐδης»

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 των «πράσινων» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής κι έγινε φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Παράλληλα, αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία των Αρκάδων στη διαδικασία στις ισάριθμες αναμετρήσεις τους και, ταυτόχρονα, η πρώτη βαθμολογική απώλεια της αθηναϊκής ομάδας στα πλέι οφ (και πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε), με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει διασφαλίσει την πρώτη θέση από την προηγούμενη αγωνιστική. 

Ο Αστέρας έφτασε έτσι στους επτά βαθμούς (15 οι «πράσινοι»), τρεις περισσότερους από τον ΠΑΟΚ που παίζει αργότερα στην Τούμπα με τον Ατρόμητο, οπότε η δεύτερη θέση θα κριθεί την έκτη και τελευταία αγωνιστική, με τους Πελοποννήσιους να φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ και την ομάδα των δυτικών προαστίων να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Αγωνιστικά, στη μοναδική φάση που οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ολοκληρωμένα στο πρώτο ημίχρονο έχασαν καλή ευκαιρία, όταν στο 18ο λεπτό ο Μπεργκ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει και ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει.

Στην επανάληψη το παιχνίδι… ζωήρεψε και στο δίλεπτο 55΄- 56΄ ο Αστέρας απείλησε με τα σουτ των Γιαννιώτα (άουτ) και Τσοκάνη (μπλόκαρε ο Κοτσόλης), αλλά στο 73΄ ο Μπεργκ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0, όμως δεν πρόλαβε να κάνει προβολή στην μπαλιά του Καρέλη, ενώ στο 75΄ ο τερματοφύλακας του Αστέρα πρόλαβε τον Καρέλη.

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι άστοχος στο 80΄ κι ενώ ο Θεοδωρόπουλος ήταν εξουδετερωμένος, για να «απαντήσει» στο 87ο λεπτό ο Ιγκλέσιας, που ανάγκασε τον Κοτσόλη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ λίγο πριν τη λήξη ο Ταυλαρίδης επιδίωξε και πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (και την αποβολή) από τον διαιτητή Κουκουλάκη.