Skip to main content

Moto GP: Νικητής ο Λορένθο στην Ιταλία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλος νικητής στον 6ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MOTO GP,  στην ιταλική πίστα του Μουτζέλο.

Ο αναβάτης της; Yamaha άφησε πίσω του σε απόσταση 5.5 δευτερολέπτων τον Αντρέα Ιανόνε, που με τη Dukati του εκκίνησε από την pole position. Αν κι έκανε άσχημο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βαλεντίνο Ρόσι κατάφερε να ανέβιε στο βάθρο (τρίτος), θέση που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών με διαφορά 6 βαθμών από τον Λορένθο (118 έναντι 112).

Εκτός πόντιουμ, σε δεύτερο σερί αγώνα, έμειναν οι Honda,  με τον Ντάνι Πεδρόσα να παίρνει την τέταρτη θέση, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί καν, αφού κυνηγώντας τη δεύτερη θέση είχε ένα ατύχημα έξι γύρους πριν το φινάλε. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κάνει καλή χρονιά, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με μόλις 69 βαθμούς, 49 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ρόσι.

Ο επόμενος αγώνας, 7ος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου στην Καταλονία.

 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.