Skip to main content

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της DFB

Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (DFB), Φριτς Κέλερ, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για μία αναφορά του στους Ναζί, όταν μίλησε με τον αντιπρόεδρό του, σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ήταν «σοβαρό λάθος».

Ο Κέλερ αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο Ράινερ Κοχ, έναν αστικό δικαστή, ως «Φράισλερ», μια αναφορά στον διάσημο Ναζί δικαστή Ρόναλντ Φράισλερ, ο οποίος συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βάνζεε του 1942, όπου οι Ναζί καθόρισαν το σχέδιο «τελικής λύσης» για την εξόντωση των Εβραίων.

«Με το σχόλιό μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή προς τον πρώτο αντιπρόεδρό μου, Ράινερ Κοχ, έκανα ένα σοβαρό λάθος» ανέφερε ο Κέλερ.

«Υπέθεσα ότι θα δεχόταν τη συγγνώμη μου, την οποία πρόσφερα τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικά. Αυτή η εκτίμηση ήταν λανθασμένη» δήλωσε ο Κέλερ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της DFB το 2019.

«Σε περιόδους κοινωνικών ρήξεων, θα πρέπει ως ποδοσφαιριστές, μετά το φάουλ μου, να προσφέρουμε τα χέρια μας και μαζί να δώσουμε ένα σημάδι συμφιλίωσης. Είμαι ευτυχής που ο Ράινερ Κοχ είναι έτοιμος για κοινές συζητήσεις».

Ο Κοχ συμμετέχει επίσης στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Η DFB είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία στον κόσμο με περισσότερα από επτά εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη. Η Γερμανία πρόκειται να φιλοξενήσει το EURO 2024.