Skip to main content

Euroleague: Και οι 11 ομάδες-μέτοχοι εντάσσονται στο διοικητικό συμβούλιο

Οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague θα έχουν ενεργό πλέον ρόλο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της διοργανώτριας αρχής, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μετά από το σχετικό αίτημα των επτά στη μυστική σύσκεψη της Αθήνας, να ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Euroleague και οι ομάδες-μέτοχοι.

Παρόντος του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και των 11 ομάδων-μετόχων, συζητήθηκαν όλα τα θέματα οικονομικής φύσεως που είχαν απασχολήσει νωρίτερα τις 7 ομάδες στο «μυστικό ραντεβού» που είχαν στην Αθήνα, πριν από μερικές ημέρες.

Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης ο βασικός στόχος που είχαν θέσει οι συγκεκριμένες ομάδες επετεύχθη. Να έχουν, δηλαδή, λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη δομή της διοργάνωσης, τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά, όλοι οι σύλλογοι-μέλη, με την ένταξη και συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της EuroLeague, όπου μέχρι τώρα όλες τις αποφάσεις ελάμβανε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη – μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

– Και οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

– Και οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

– Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω και οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA.»