Skip to main content

Euroleague: Σα σε προπόνηση το 2-0 η Αναντολού

Όπως και στο Game 1 της Τρίτης (20/04), έτσι και στο σημερινό, η Αναντολού Εφές έκανε νέα επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία συνέτριψε με 91-68 και με το 2-0 σε ισάιριθμα ματς των play off της Euroleague, θα ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα στις 27 Απριλίου, για να «σκουπίσει» τη σειρά και να προκριθεί στο Final -4 της Κολωνίας. 

Απόντος του «πύργου» της, Βάλτερ Ταβάρες, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο αποδείχθηκε «σάκος του μποξ» στις… ορέξεις των Τούρκων, που έκαναν «πάρτι» μέσα κι έξω από την ρακέτα της «βασίλισσας».

Από τη στιγμή που οι Μίτσιτς και Λάρκιν άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό από τα 6.75, η αναμέτρηση είχε ουσιαστικά τελειώσει από το πρώτο κιόλας όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 22-13.

Η ομάδα του Αταμάν εξασφάλισε με το… καλημέρα μία διαφορά ασφαλείας, την οποία όχι μόνο συντήρησε στο υπόλοιπο του ματς, αλλά όσο περνούσε η ώρα την εκτόξευσε στο +20 στο 30΄ (65-45), φτάνοντας άνετα στο τελικό 91-68.

Κορυφαίος των νικητών ο Βασίλιε Μίτσιτς με 23 πόντους και 5/5 τρίποντα, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Σέιν Λάρκιν με 21 πόντους.

Από τη Ρεάλ των μόλις 4/25 σουτ τριών πόντων ξεχώρισε ο Τρέι Τόμπκινς με 17 πόντους, ενώ ο Φελίπε Ρέγιες έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει καλάθι τον 21ο αιώνα στη Euroleague, σκοράροντας κόντρα στην Αναντολού Εφές σε ηλικία 41 ετών, ενός μηνός και 6 ημερών.