Skip to main content

Την «σκότωσε» με τρίποντα

Για 32 λεπτά η ελιπέστατη, ελέω κορωνοϊού, Φενέρμπαχτσε, ήταν άκρως ανταγωνιστική στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά η ομάδα του Δημήτρή Ιτούδη βρήκε μεγάλα σουτ στο φινάλε και με το 92-76 έκανε το 1-0 στη σειρά των play off και θέλει άλλες δύο νίκες για την πρόκριση στο Final-4 της Κολωνίας.

Με τον Νάντο ντε Κολό να κάνει σπουδαίο ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του οι Τούρκοι βρέθηκαν για τελευταία φορά μπροστά στο σκορ στο 32΄ (67-68).

Από κει και πέρα, όμως, οι γηπεδούχοι «μίλησαν» με τρίποντα. Με τέσσερα «κολλητά» από τους Ούκοφ, Αντόνοφ και Χάκετ (2) οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 25-8, με το οποίο έφτασαν τελικά στη νίκη.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την προσεχή Παρασκευή (23/4) και πάλι στη Μόσχα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που μέτρησαν 14/30 τρίποντα, αλλά και 17 λάθη, ο Ντάνιελ Χάκετ με 20 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ άλλους 20 πρόσθεσε ο Γουίλ Κλάιμπερν.

Από τη Φενέρ, που παρατάχθηκε χωρίς τους πολύτιμους Γιαν Βέσελι, Τζάρελ Έντι, Νταϊσόν Πιερ, Μπόμπι Ντίξον, αλλά και τον προπονητή της, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ξεχώρισε ο Νάντο ντε Κολό με 27 πόντους.