Skip to main content

Σίλβα: Όποιος πήρε την απόφαση για την ημερομηνία κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην αγωνιστική απραξία της ομάδας του εστίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, αναζητώντας τον κύριο παράγοντα για την ήττα (1-2) των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ.

«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι κλίμα απογοήτευσης. Οποιοσδήποτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο και γνωρίζει ποια είναι η καθημερινότητα μίας ομάδας, αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι και δεν ήταν φρέσκος όπως έπρεπε για να παίξει αυτόν τον αγώνα» υπογράμμισε ο Πορτογάλος.
 
«Όποιος παίρνει τις αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύει ότι είναι φυσιολογικό να τελειώνει μία ομάδα τη χρονιά στις 17 Απριλίου και να παίζει τελικό στις 17 Μαϊου, τότε αυτός ο άνθρωπος κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το λέω επειδή χάσαμε, το ίδιο θα έλεγα κι αν κερδίζαμε» συνέχισε, «φωτογραφίζοντας» τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι εμείς δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε για να αντιμετωπίσουμε τον τελικό, ενώ ο αντίπαλός μας ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Σήμερα δείξαμε κακή εικόνα και όχι τη δυναμική που συνηθίζουμε να δείχνουμε στα παιχνίδια μας. Φυσικά και δεν πρόκειται να κρυφτώ. Έχω πει ότι υπάρχουν υπεύθυνοι όταν κερδίζουμε, αλλά όταν χάνουμε ο πιο υπεύθυνος είναι ο προπονητής» πρόσθεσε.

Στον επίλογο της τοποθέτησής του είπε: «Οσον αφορά τις άδειες εξέδρες, δεν ξέρω πώς να απαντήσω. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Φανταστείτε τον τελικό Λίβερπουλ – Σεβίλλη με άδειες εξέδρες… Είναι μία λογική ερώτηση και μπορείτε να την απαντήσετε και εσείς. Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου».