Skip to main content

Μεγάλη νίκη για ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη, 2-1 την Καλλονή

Ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι του Ολυμπιακού για τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς επικράτησε στη Μυτιλήνη της Καλλονής με 2-1 σε ένα παιχνίδι που πέρασε από «σαράντα κύματα» για τη μακεδονική ομάδα και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τους «ερυθρόλευκους».

Ο αγώνας, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα, απέκτησε «σασπένς» από τα πρώτα λεπτά, καθώς μόλις στο 7΄ ο Καλτσάς άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής, από πάσα του Τσαμπούρη, με τον Ιτάνζ να έχει καθυστερημένη αντίδραση στην προσπάθεια του αντιπάλου του.

Στη συνέχεια ΠΑΟΚ αντέδρασε και πίεσε την Καλλονή, είχε τις στιγμές του με τους Μακ (9΄), Αθανασιάδη (25΄)  και στο 37΄ έγινε η φάση που «σημάδεψε» τον αγώνα: ο Κάτσε ζήτησε φάουλ, ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε «παίζετε», ο μέσος του ΠΑΟΚ τον εξύβρισε, όπως έδειξε η τηλεοπτική εικόνα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΟΙ σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν κωμικοτραγικές, καθώς ο πάγκος του ΠΑΟΚ προεξάρχοντος του προπονητή του, Άγγελου Αναστασιάδη, έκανε κίνηση να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο καλώντας και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν. Τελικώς πρυτάνευσε η λογική, αλλά η κάκιστη εικόνα και εντύπωση παρέμεινε.

Όταν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του «Δικέφαλου» άφησαν τα νεύρα στα αποδυτήρια και αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο η κατάσταση απλοποιήθηκε γι΄ αυτούς. Αν και με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά και πίεσε μια ανεξήγητα οπισθοχωρημένη Καλλονή, ισοφάρισε στο 50΄ με τον Περέιρα σε γύρισμα του Αθανασιάδη και πήρε το προβάδισμα στο 58΄ επίσης με γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, από ασίστ του Μακ.

Στο 81΄ η Καλλονή κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη στον Χουάνμα αλλά ο Ιτάνζ κράτησε απαραβίαστη την εστία του και τη νίκη της ομάδας του αποκρούοντας το χτύπημα του Μανούσου, στη δεύτερη απόκρουσή του από τα 11 μέτρα σε δύο αγωνιστικές, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην Τρίπολη την περασμένη Κυριακή, στην εκτέλεση του Μπαράλες.