Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά με Βέλλιο ο Ηρακλής

Ο Ατρόμητος από χθες και ο Ηρακλής σήμερα είναι οι πρώτες δύο ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά τον αγώνα της Ημαθίας, ο «Γηραιός» νίκησε και στο «Καυτανζόγλειο» τη Βέροια με το ίδιο σκορ (1-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους «8».

Με τον Απόστολο Βέλλιο να συνιστά μόνιμη απειλή για τους φιλοξενούμενους, ο Ηρακλής απείλησε με τον διεθνή φορ στο 25΄ αλλά τον σταμάτησε ο Λόπεθ, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει το ίδιο προ του Ρομάνο στο 37΄ και την κεφαλιά του Πασά να περνά μόλις άουτ στο 40΄.

Υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή Μίχαελ Σκίμπε, που βρέθηκε στις εξέδρες του θεσσαλονικιώτικου γηπέδου γι΄ αυτόν, ο Βέλλιος σκόραρε τελικά το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 72ο λεπτό, όταν ελευθερώθηκε ωραία από τον αντίπαλό του εκτός περιοχής και με «ξερό» σουτ σημείωσε το 1-0.

Ένα γκολ αρκετά δύσκολο για τον Έλληνα επιθετικό, που κάνει μεγάλη χρονιά, που ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο ίδιος στο 90΄, σε φάση που θα μπει στα… high lights της χρονιάς.

Σε προσπάθεια του Μπουκουβάλα, η οποία κόντραρε σε πόδι αμυντικού, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Βέροιας. Στην επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο και με τον Λόπεθ εξουδετερωμένο, ο Βέλλιος, που είχε ακολουθήσει τη φάση, έβλεπε όλο το τέρμα άδειο μπροστά του, αλλά εκείνος σούταρε άουτ από τα 4 – 5 μέτρα!