Skip to main content

Μυστική συνάντηση κορυφής στην Ευρωλίγκα

Συνάντηση στην Αθήνα, υπό άκρα μυστικότητα, έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, με παρούσες επτά από τις έντεκα ομάδες-μετόχους που δημιούργησαν την Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Απριλίου βρέθηκαν εκ του σύνεγγυς οι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών συλλόγων που μετέχουν στη διοργάνωση (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Αρμάνι Μιλάνο, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Αναντολού Εφές και της Ζάλγκιρις Κάουνας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση κι ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της Ευρωλίγκας, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό πως σχεδόν όλοι οι σύλλογοι, ακόμη και οι τέσσερις που δεν μετείχαν στη συνάντηση (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια) έχουν κατά καιρούς εκφράσει προβληματισμό για τα χαμηλά έσοδα που καρπώνονται και είναι δυσανάλογα με τις δαπάνες τους.

Την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι ιδιοκτήτες Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ παρέστη και ο Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού παραβρέθηκε ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Πλέον, οι όποιες ανησυχίες, προβληματισμοί αλλά και η δυσαρέσκεια που υπάρχει αναμένεται να αποτυπωθεί προσεχώς σε επίσημη μορφή, με παραλήπτη τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.