Skip to main content

Europa League: Στον τελικό η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον 12ο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, καθώς ανέτρεψε το 0-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στην Ισπανία απέναντι στη Βιγιαρεάλ, νικώντας το «κίτρινο υποβρύχιο» με 3-0 στο «Άνφιλντ». Στον τελικό οι «κόκκινοι» θα αντιμετωπίσουν μια άλλη ισπανική ομάδα, τη Σεβίλη.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό και για τις δύο ομάδες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο τυχεροί και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με το αυτογκόλ του Μπρούνο Σοριάνο, που έριξε κατακόρυφα την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρθελίνιο βγήκε αποφασισμένη να επιτεθεί, ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα αλλά δεν κατόρθωσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε τη Λίβερπουλ να διπλασιάζει τα τέρματά της με τον Στάριτζ στο 63΄ και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης.

Ακόμη κι έτσι όμως η Βιγιαρεάλ χρειαζόταν μόλις ένα γκολ για την πρόκριση, αλλά η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη γι΄ αυτήν μετά την αποβολή του Ρουίθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71΄.

Στο 77΄ ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κάσαϊ αδίκησε τους Ισπανούς, όταν δεν έδωσε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μορένο στον Σουάρεθ, για να «καθαρίσει» τον αγώνα στο 81΄ ο Λαλάνα γράφοντας το 3-0 και δίνοντας την πρόκριση στη Λίβερπουλ, που διέσωσε το γόητρο των αγγλικών ομάδων.