Skip to main content

Βόλεϊ: Οι κλήσεις σε άνδρες και γυναίκες ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τα ονόματα των διεθνών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν τον Μάιο, έκαναν γνωστά οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ανδρεόπουλος (άνδρες) και Γκιγέρμο Ναράνχο (γυναίκες).

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν προπονήσεις σε Λάρισα και Βραχάτι αντίστοιχα στις 20 Απριλίου, με την Εθνική ανδρών να συμμετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο με αντιπάλους την Γεωργία, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν σε τουρνουά που θα γίνει στην Τιφλίδα (7-9/05) και στην Ποντγκόριτσα (14-16/05).

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τους:

Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής (Ολυμπιακός), Σταύρος Κασαμπαλής (Κηφισιά)

Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ), Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός), Αθανάσιος Πρωτοψάλτης (Φοίνικας Σύρου), Φροίξος Κωτσάκης (Κηφισιά), Κυριάκος Σπυριούνης (Κηφισιά)

Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας (Πουατιέ, Γαλλία), Θεόδωρος Βουλκίδης (Ολυμπιακός), Νικόλαος Παπαγγελόπουλος (Φοίνικας Σύρου), Γεώργιος Παπαλεξίου (ΠΑΟΚ)

Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι (Κηφισιά), Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός), Νικόλαος Μήλης (Φοίνικας Σύρου)

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης (ΠΑΟΚ), Δημήτριος Ζήσης (Ολυμπιακός)

                                     Οι κλήσεις στις γυναίκες

Την ίδια ημερομηνία (20/04) ξεκινά την προετοιμασία της και η Εθνική γυναικών στη Λάρισα. Η «γαλανόλευκη» συμμετέχει στο 3ο γκρουπ των προκριματικών με αντιπάλους τις Ισπανία, Νορβηγία και Αυστρία. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στην θεσσαλική πόλη (7-9/05) και το δεύτερο στην Αυστρία (13-15/05).

Στην Εθνική γυναικών κλήθηκαν οι:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου (Αϊντίν, Τουρκία), Όλγα Βεργίδου (ΠΑΟΚ), Παναγιώτα Ξανθοπούλου (Ολυμπιακός)

Ακραίες: Σοφία Κοσμά (Σαφχάουζεν, Ελβετία), Ασημίνα Νικολογιάννη (Μαρκόπουλο), Όλγα Στράντζαλη (Κέμικ Πολίτσε, Πολωνία), Κωνσταντίνα Βλαχάκη (ΑΟ Θήρας), Αθανασία Τοτσίδου (Ολυμπιακός), Ευαγγελία Χαντάβα (Παναθηναϊκός)

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη (Αϊντίν, Τουρκία), Μάρθα Ανθούλη (Άρης)

Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση (Μιλούζ, Γαλλία), Άννα Καλαντάτζε (ΠΑΟΚ), Κατερίνα Γιώτα (Βάσας, Ουγγαρία), Ιωάννα Πολυνοπούλου (ΠΑΟΚ), Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (ΑΟ Θήρας)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (ΑΟ Θήρας), Παναγιώτα Ρόγκα (Άρης)