Skip to main content

Ο Λάνγκφορντ οδηγεί την ΑΕΚ, ο Αγγέλου την Λάρισα

Με ηγέτη τον Κιθ Λάνγκφορντ και τον Χάρη Γιαννόπουλο να βάζει μεγάλα σουτ η ΑΕΚ πέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού στην Ρόδο (79-70), ενώ τεράστια νίκη σημείωσε η Λάρισα επί του ΠΑΟΚ με 95-85, βάζοντας ξανά σε περιπέτειες το «Δικέφαλο του Βορρά».

Η αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος δεν επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία έστω και δύσκολα έφυγε με το «διπλό» από το «σμαραγδένιο νησί» κι αύξησε το ρεκόρ της σε 11-4, ούσα ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, αλλά με τους «πράσινους» να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ κι ο Χάρης Γιαννόπουλος πήραν στις πλάτες τους την αθηναϊκή ομάδα στην τελευταία περίοδο και με μεγάλα σουτ έγειραν την πλάστιγγα του ματς προς το μέρος της. 

Ο Αμερικανός έπαιξε 35 λεπτά πέτυχε 20 πόντους (4/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/6 βολές), μάζεψε τρία ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, έκλεψε δύο μπάλες, κέρδισε εννέα φάουλ από τους γηπεδούχους και έβαλε στο φινάλε ένα μεγάλο μακρινό σουτ για το 68-72 που ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του Κολοσσού.

Με τον Βαγγέλη Αγγέλου να την έχει «μεταμορφώσει» προς το καλύτερο, η Λάρισα νίκησε στην έδρα της τον ΠΑΟΚ με 95-85, σε αγώνα που ήταν «τελικός» και για τις δύο ομάδες, οι οποίες παλεύουν για την παραμονή τους.

Οι Θεσσαλοί με το «δίποντο» έφτασαν τις 6 νίκες σε 15 αγωνιστικές, ενώ οι Θεσσαλονικείς στο 4-11. Ο Άντονι Χίκι δεν… γεμίζει το μάτι, είναι ένας βραχύσωμος γκαρντ αλλά έχει καρδιά χιλίων λεόντων και το απέδειξε και απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σκόραρε 26 πόντους από 10/14 δίποντα και 2/7 τρίποντα σε 31 λεπτά συμμετοχής, έβαλε καλάθια με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, γέμισε τη στατιστική του με δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα και ήταν ο ξεκάθαρος MVP της αναμέτρησης.