Skip to main content

Clasico γοήτρου και κορυφής στη Μαδρίτη

Μέχρι πριν λίγο καιρό το clasico της 10ης Απριλίου φαινόταν πως θα είναι μία μάχη γοήτρου, με μόνο έπαθλο τη δεύτερη θέση της La Liga.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, η Ατλέτικο έχασε το προβάδισμα ασφαλείας που είχε κι έτσι το βράδυ του Σαββάτου (10/4, 22:00) στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δίνουν ένα από τα κρισιμότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, ο νικητής του οποίου θα ανέβει -τουλάχιστον προσωρινά, καθώς η Ατλέτικο παίζει την Κυριακή- στην κορυφή της κατάταξης.

Η βαθμολογική σημασία δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο σπουδαιότερο και δημοφιλέστερο ζευγάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που θα τεθεί αντιμέτωπο για 279η φορά (συμπεριλαμβανομένων φιλικών αγώνων) και 182η φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Σε ένα ασυνήθιστο σκηνικό, το γήπεδο των προπονητικών εγκαταστάσεων της Ρεάλ θα φιλοξενήσει ενώπιον κενών εξεδρών αστέρες πολλών εκατομμυρίων ευρώ και θα στρέψει επάνω του τα βλέμματα δισεκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου απ΄ όλο τον πλανήτη.

Βαθμολογικά, η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, που μετράει 13 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 14 ματς πρωταθλήματος και παραμένει αήττητη για πάνω από τέσσερις μήνες, την έχει φέρει μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο.

Δύο βαθμούς πιο πίσω βρίσκονται οι «μερένχες», οι οποίοι όμως ευνοούνται σε ισοβαθμία με τη συμπολίτισσά τους και το Σάββατο μπορούν να «κλειδώσουν» και την ισοβαθμία με τους Καταλανούς, τους οποίους είχαν νικήσει 3-1 στον πρώτο γύρο.

Συμπερασματικά, ο νικητής του clasico θα ανέβει στην κορυφή και θα περιμένει το αποτέλεσμα της Ατλέτικο στο δύσκολο κυριακάτικο (11/4) ματς με τη Μπέτις στη Σεβίλη, όπου μάλιστα οι «ροχιμπλάνκος» θα παραταχθούν χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερ τους, Λουίς Σουάρες (θλάση) και Μάρκος Γιορέντε (τιμωρημένος).

Ο τραυματίας Ράμος και ο Βαράν, που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, είναι εκτός μάχης, ο Αζάρ δεν θα παίξει, ο Καρβαχάλ επέστρεψε την Τετάρτη μετά τον τραυματισμό του, αλλά προέρχεται από σχεδόν δίμηνη αποχή και μοιάζει δύσκολο να επανέλθει άμεσα.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, από την πλευρά του, δεν υπολογίζει τους μακροχρόνια τραυματίες Φατί και Κουτίνιο. Οι Πικέ και Σέρτζι Ρομπέρτο έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, αλλά προέρχονται από απουσία ενός και δύο μηνών, αντίστοιχα, γεγονός που σίγουρα προβληματίζει τον Ολλανδό τεχνικό.