Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Κανονικά το ματς Πολωνία-Αγγλία, παρά τα κρούσματα κορωνοϊού

Κανονικά θα διεξαχθεί, εκτός απρόοπτου, το προγραμματισμένο για το βράδυ της Τετάρτης (31/03) ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, Αγγλία-Πολωνία, παρότι δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας των φιλοξενούμενων ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ενόψει του ταξιδιού στο Λονδίνο για τον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ με τα «Τρία Λιοντάρια», δύο διεθνείς παίκτης της Πολωνίας βρέθηκαν να έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Ακούστηκαν διάφορες φήμες, μέχρι και για την αναβολή της αναμέτρησης, ωστόσο, ο τιμ μάνατζερ της Πολωνίας, Γιάκουμπ Κβιατκόφσκι, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε:

«Τα μέλη της Εθνικής ομάδας υποβλήθηκαν σε επιπλέον εξετάσεις. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα των Γκρέγκορζ Κρικόβιακ και Καμίλ Πιατκόφσκι είναι θετικά.

Εξαιτίας του γεγονός ότι ο Κρικόβιακ είναι ένας παίκτης σε ανάρρωση, η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άρχισε συνομιλίες με την UEFA, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα και να επιτραπεί στον παίκτη να αγωνιστεί με την Αγγλία.»

Ο Κβιατκόφσκι ανακοίνωσε πως και ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον ιό, ωστόσο, το ματς με την Αγγλία το βράδυ της Τετάρτης θα διεξαχθεί κανονικά, εκτός αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων εντός της ημέρας (30/3). 

Μετά από τους δύο πρώτους αγώνες του 9ου ομίλου, η Πολωνία έχει τέσσερις βαθμούς, δύο λιγότερους από την Αγγλία που μετρά 2Χ2.