Skip to main content

«Όνειρο» για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, 5-0 τον Εργοτέλη

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, ο σημερινός στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όμως ουσιαστικά δεν χρειάστηκε παρά το πρώτο τέταρτο για να ολοκληρωθεί, αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 3-0 του Εργοτέλη, τον οποίο συνέτριψε τελικά με 5-0 και ξαναπέρασε στην τρίτη θέση, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους τέσσερις βαθμούς.

Και όμως, ο αγώνας ξεκίνησε με δύο πολύ μεγάλες χαμένες των φιλοξενούμενων αλλά το απευθείας φάουλ του Χαντί στο 4ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι του Στιλ, ενώ το σουτ του ίδιου παίκτη στο 6΄ ανάγκασε τον Άγγλο τερματοφύλακα σε σπουδαία απόκρουση. Στο 8΄ όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εξαιρετικό γκολ του Κλωναρίδη, για να διπλασιάσει ο Μπεργκ στο 12΄ και να «γράψει» ο ίδιος το 3-0 στο 15΄.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πια όπως ήθελε τον αντίπαλό του, που θύμιζε ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας και σε κάθε αντίπαλη επίθεση κινδύνευε. Με ένα γύρο ακόμη να απομένει κάθε προγνωστικό είναι επισφαλές, ωστόσο αν η ομάδα του Ηρακλείου δεν ενισχυθεί μεταγραφικά αλλά και στον πάγκο της, το μέλλον της δείχνει να βρίσκεται στη Β΄ Εθνική.

Ο τερματοφύλακας Καβουσάκης έκανε ό,τι μπορούσε αλλά συχνά βρισκόταν εκτεθειμένος και όπως είναι λογικό δεν μπορούσε να αναχαιτίσει μόνος τους αντίπαλους. Έτσι, στο 23΄ ο Κλωναρίδης έκανε το 4-0 σε φάση που ενεπλάκη και ο Ταυλαρίδης, για να φτάσει στο χατ-τρικ ο Μπεργκ στο 42΄ από ασίστ του Πέτριτς.

Μετά από τέτοια εξέλιξη δεν υπήρχε λόγος για τους «πράσινους» να συνεχίσουν με το πόδι στο γκάζι, αφού και τη νίκη είχαν εξασφαλίσει και νέα υποχρέωση έχουν μεσοβδόμαδα στο πλαίσιο της εμβόλιμης 18ης αγωνιστικής, που θα φέρει την Τετάρτη τον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.