Skip to main content

Super League: Ανώτερος ο Πανιώνιος, 1-0, τον Ηρακλή

Την πρώτη νίκη στο 2016 πανηγύρισε ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε με 1-0 του Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά από 4 αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο» (τρεις ήττες, μία ισοπαλία), η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Ηρακλή, που έκανε κακό ματς μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από την έλευση του νέου έτους. 

Απέναντι στον Ηρακλή, που αμυνόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο, αλλά οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική πάσα. Χωρίς δημιουργικότητα στο παιχνίδι του και χωρίς καμία επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, ο «Γηραιός» κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του λόγω της σωστής αμυντικής λειτουργίας του.

Μία φάση όλη κι όλη αξίζει να θυμάται κανείς στο διάστημα του πρώτου μέρους. Αυτή σημειώθηκε στο 17΄ με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που εξουδετέρωσε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο ο Χουάντερσον.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Η ομάδα που επιζητούσε περισσότερο το γκολ, ήταν τελικά αυτή που προηγήθηκε στο 56΄. Ανσαριφάρντ και Μπακασέτας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ιρανό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον και να βάζει μπροστά τον Πανιώνιο στο σκορ (1-0).

Στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν από τους «κυανόλευκους» κι έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη μετά την 12η αγωνιστική, όταν και είχαν επιβληθεί με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ίδιο γήπεδο.