Skip to main content

Europa League: «Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ

Σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Europa League απόκτησαν μετά τις πρώτες αναμετρήσεις των «8», Σεβίλη και Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ θα «λύσουν τις διαφορές τους» στο «Ανφιλντ».

Σεβίλη και Σαχτάρ Ντόνετσκ βρίσκονται με το ένα πόδι στην τετράδα της διοργάνωσης, μετά τα προχθεσινοβραδινά «διπλά» επί των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπράγκα με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (2-1). 

Με σκορ 2-1 νίκησε και η Βιγιαρεάλ στην έδρα της τη Σπάρτα Πράγας κι έκανε το πρώτο βήμα για να συνεχίσει στη διοργάνωση, ενώ το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών, Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «κόκκινους» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μερσεϊσάιντ.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν 2-0 στην Πορτογαία με τα τέρματα των Ρακίτσκι (45’) και Φερέιρα (75’), ενώ για τη Μπράγκα μείωσε στο 89΄ ο Γουίλσον Εντουάρντο και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Στον ισπανικό «εμφύλιο» του Σαν Μαμές, η Αθλέτικ πήρε προβάδισμα στο 48΄ με τον Αντούριθ, ωστόσο, η Σεβίλη έφερε τα πάνω κάτω με τους Κολοτζιέτζακ (58΄) και Ιμπόρα (83΄).

Ο Μπακαμπού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» με 2-1 επί της Σπάρτα Πράγας. Ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του «κίτρινου υποβρύχιου» στο 3΄ και 63΄, ενώ ενδιαμέσα και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Τσέχοι είχαν φέρει το ματς στα ίσια με τον Μπράμπετς.

Με γκολ του Βέλγου επιθετικού, Ντιβόκ Οριζί, η Λίβερπουλ προηγήθηκε στη Βεστφαλία της Μπορούσια, η οποία «απάντησε» στο 48΄ με τον Χούμελς. Αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ που είδε την ομάδα του να παίρνει ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα της «μεγάλης του αγάπης» και να έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Άνφιλντ.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 76΄ αντί του Μπέντερ.